Mooie steden in Polen

Polen, het land dat vol zit met geschiedenis en prachtige bossen. Daarnaast heeft het land aardige inwoners die u altijd van harte verwelkomen in dit land. Het is natuurlijk vaak moeilijk om te kiezen naar een vakantie bestemming in Europa, dit continent heeft veel landen en ook veel opties om uit te kiezen. Hierdoor zal ik u alles vertellen over Polen en waarom het een goede keuze is om dit land te kiezen om naar vakantie te gaan. Door middel van deze tekst hoeft u zich niet zorgen te maken over waar u op vakantie te gaan en heeft u al een keuze gemaakt.

 

De hoofdstad, Warsaw

Warsaw, ook wel het hart van Europa genoemd is een aanrader voor iedere toerist die naar Polen toe wilt komen. Er valt heel veel te beleven. Naast dat de hoofdstad rijk is aan geschiedenis heeft het ook heel veel leuke en interessante dingen te doen. Een van de mooie dingen aan de stad is het Oude Dorp in Warsaw. Dit is een Dorp dat 700 jaar lang al bestaat terwijl het dorpje veel oorlogen heeft gezien en geen schade heeft opgelopen. Voor de rest is het Oude Dorp net als iedere dorp, u kunt er naar cafés toegaan en het bekende zeemeermin standbeeld bewonderen die in het midden van het dorp staat. Daarnaast is er in het dorp het Kapel van Kardinaal Stefan Wysznski dat een van de toeristische attracties zijn in Polen, u kunt binnen komen in het Kapel en over de geschiedenis van het Kapel leren en leren wie de Kardinaal was.

 

Ook is er een Warsaw de Royal Route. Dit is een straat dat vroeger specifiek gebruikt werd voor parades van de Poolse leiders. Deze route leidt altijd naar woningen van de Poolse monarchen zoals het koninklijke kasteel van Polen, binnen in dit kasteel zijn ook veel kunstwerken en schilderijen te vinden zoals schilderijen van Rembrandt. In de buurt van dit kasteel is er ook het Sigismund Column monument, dit monument staat merendeels bekend als een ontmoetingspunt voor de Polen en ook voor toeristen. Ook is er een prachtig paleis te vinden die op het water gebouwd is, naast de straat in het Royal Lazienki Park. In dit paleis zijn er ook veel kunststukken en schilderijen die door de Poolse Koning Stanislaw Poniatowski verzameld werd. Deze Royal Route straat eindigt voor het paleis van Koning Jan III Sobieski. Ook dit is een prachtig paleis met een adembenemende paleistuin.

 

De stad Poznan

Deze stad stond vroeger bekend in Polen om de handel in de middeleeuwen. Tegenwoordig is Poznan daardoor een belangrijk economisch en wetenschappelijke stad. Dit heeft ervoor gezorgd dat Poznan de schoonheid heeft gekregen die u tegenwoordig kunt zien aan de stad. Ook Poznan heeft prachtige cafés met daarbij het mooie gebruik van de Poolse architectuur en dit is te merken aan de kleurrijke huizen. Naast de mooie architectuur staat Poznan ook bekend om de lekkere lekkernijen die de inwoners maken zoals croissantjes of heerlijke kleine broodjes. Frankrijk is dus niet de enige die croissantjes lekker kunnen maken. Het is een ideale stad om cafés te bezoeken. Er is zoveel belangstelling naar deze lekkernijen en de cafés dat hiervoor een museum is opgebouwd waarin alles om de lekkernijen draait en de geschiedenis hiervoor in Poznan. In de museum kunt u in het algemeen alles leren over hoe deze lekkernijen de stad liet bloeien. Daarnaast is er ook een stambeeld in Poznan die de Poolse inwoners heel erg waarderen en respecteren. Dit komt omdat het stambeeld laat zien dat het de Duitsers en Joden verwelkomt hebben in het dorp en samen in harmonie gelukkig leven. Dit komt omdat door de eeuwen heen mensen zijn geaccepteerd in deze stad die vroeger weggejaagd werden of uitgeroeid zoals de Joden. Het oudste stukje van de stad is het Kathedraal Eiland. Dit kathedraal ligt aan de Rivier Warta en zou behoren tot een versterkte dorp in de 9e eeuw. Toch is er niks meer overgebleven van dit dorpje. Het enige wat nog over is gebleven is het Kathedraal. Er wordt zelfs verteld dat dit verwoeste dorpje de geboorteplaats is van Polen en dat de eerste Poolse leiders hier verbleven.

 

De stad Torun

Torun is een stad dat gesticht werd in de 13e eeuw door de Teutoonse Ridders. Dit zijn Duitse Ridder die de overige Paganistische stammen veroverd hebben en zelf het land hebben gehouden voor de Teutoonse Heilige Orde. Dit stuk land werd uiteindelijk daarna overgenomen door het Poolse Koninkrijk. Hierdoor was er door de eeuwen heen veel Duitse en Poolse invloed en is op deze manier Torun gevormd tot een prachtige stad in Polen. Een van de mooie dingen aan Torun is het architectuur en hoe sommige huizen gebouwd zijn met bijvoorbeeld het unieke gebruik van het maken van daken. Daarnaast is er ook een speciaal monument, en dat is een tweede gemeentehuis die niet gesloopt werd. Dit komt omdat er vroeger twee steden waren maar dat er nu een is overgebleven, het gemeentehuis zou in het algemeen de tweede stad symboliseren. Boven de poorten van het tweede gemeentehuis is er een symbool van een engel die een sleutel vasthoudt van een poort die drie torens heeft. De inwoners noemen deze stad de stad van vrede. Dit komt omdat, in de oorlogen van de Polen tegen de Teutonen altijd de vredesverdragen in deze stad ondertekend werd. Naast de gemeentehuis zijn er ook heel veel legendes zoals de legende van het kikkerfontein in Torun. Er wordt gezegd dat je niet uit de stad kan gaan tenzij je de rug van de kikker hebt geaaid voor goed geluk. De stad zou ook een zwarte kat als beschermer hebben, deze kat zou u kunnen zien als u vlakbij het kikkerfontein staat en naar de daken kijkt totdat je de kat kan zien. Ook is er in Torun een speciaal kerk, de Kerk van Sint John de Baptist en Sint John de Evangelist. De kerk die zij hadden gebouwd was vroeger een kerk met de grootste bel door heel Polen. Deze bel werd God's Trompet genoemd omdat, het een grote bel is die heel luid kan zijn. Als u benieuwd bent hoe de bel eruit ziet kunt u ervoor kiezen om de kerk te bezoeken en boven naar de bel toe te gaan en zo ook een prachtig beeld te krijgen van het hele dorp.

Polen is het daarom waard om te bezoeken, naast deze steden zijn er nog veel meer andere steden die u kunt bezoeken en zijn er nog veel meer dingen die u in Polen kunt beleven. Naast deze steden heeft Polen ook een rijke geschiedenis aan de Poolse cultuur, het eten en zelfs de volk mythes en legendes. Tot slot staat Polen ook heel erg bekend om het prachtige platte landschap waarin Polen ook kilometer lange bossen hebben en zelfs hoge bergen in het zuiden hebben die leiden naar de Alpen. Een prachtige aanrader voor mensen die van landschap houden en of de steden.