Mooie bestemmingen in Afrika

Afrika, het hartje van de wereld. Een mooi continent het vele landen en culturen, te veel om te ontdekken. Toch moet je ergens beginnen in Afrika, maar waar? In deze tekst zal ik van alles benoemen over een van de mooiste vakantie landen in Afrika.

1. Het land Marokko

Marokko is een heel mooi land met een hele lange geschiedenis achter de rug, van de Romeinen tot de invasie van de moslims in het gebied. Het heeft daardoor veel monumenten en ruïnes die al duizenden jaren oud zijn, dit komt omdat de Romeinen ook in Marokko was en daar ook wat achter heeft gelaten zoals structuren die toen belangrijk waren. Daarnaast is er van alles te doen in het land, al helemaal in de steden zoals Fez of Casablanca. Je kan in de steden genieten van het lekkere eten en de gastvriendelijkheid van het land. Daarnaast heeft het ook hele mooie natuurgebieden zoals de prachtige woestijnen, de bergen van Marokko en de stranden met het helder blauwe water. Het weer in Marokko is meestal warm en tropisch, al helemaal in de zomer is Marokko een populaire bestemming. Dit is ook een van de redenen waarom het land vaak wordt bezoekt.

2. Van alles over Tunesië

Net als Marokko is Tunesië ook een tropisch mooi land. Het unieke aan het land is dat het vroeger behoorde tot Carthago en dat het land heel veel mooie gebouwen heeft achtergelaten na dat de Romeinen het land had veroverd. Je hebt bijvoorbeeld heel veel stambeelden en structuren dat door Carthago is gemaakt. Carthago was een hele oude republiek waarvan zij de meesters van de zee waren. Hiervoor hadden zij speciaal gebouwde havens zodat zij heel veel schepen kunnen bouwen. Daarna hebben de Romeinen op de stat Carthago veel dingen gebouwd omdat het een van de belangrijke en grote steden waren in het Romeinse Rijk.  Dit is allemaal te ontdekken en te beleven, als je een beetje van een avontuurtje houdt is dit ideaal om te doen. Geen liefhebber van lopen? Geen probleem, naast de stambeelden heeft Tunesië ook allerlei vakantieactiviteiten te doen. Van de prachtige stranden en activiteiten tot de straten van de steden waar je door de eindeloze markten heen kan. Je hebt sommige steden die van de Romeinse tijd niet veranderd zijn en zo een echte Romeinse stad bezoeken. Daar is heel veel te doen, van attracties tot aan de huizen en gebouwen ontdekken. Een van de meest unieke steden die in Afrika te bezoeken zijn.

3. Zambia

Het land Zambia zou je misschien niet kennen, en dit komt omdat dit land heel vaak naar wordt weg gekeken. Het land is prachtig, het heeft van alles te zien. Van de bergen tot aan de jungle. Zambia is echt een vakantiebestemming voor mensen die wel een avontuurtje willen, anders kan je er ook prachtig in ontspannen bij de resorts die Zambia heeft. Daarnaast heeft het een rijke cultuur aan de Zambiaanse stammen waarvan je alles kan leren en beleven. De stammen speelde een grote rol in Zambia en heeft een hele oude cultuur achter gelaten zoals de hutten, stambeeldjes en zelfs wapens die ook allemaal te bekijken valt. Wat er ook uniek is aan Zambia is dat het land veel verschillende soorten safari dieren heeft. Leeuwen, Olifanten, Zebra's en noem maar op, terwijl het land ook te maken heeft met verschillende soorten klimanten. Zambia heeft ook het prachtige waterval de Victoria Falls, dit is een unieke waterval die door de Britten ontdekt zijn en dit waterval vernoemt hebben naar Koningin Victoria. Veel te beleven en ook veel te bekijken, Zambia is een mooi land waarbij je kan ontspannen en ook iets kan beleven.

4. Uganda

Ook Uganda is een van de prachtige Afrikaanse landen die niet te missen zijn. Uganda bied ook beide soorten vakanties aan, van het ontdekken van het landschap en de dieren tot aan de prachtige resort waarbij je kan verblijven. Ook staat Uganda bekend om de vele koffiebonen velden die zij beschikken. Hierdoor is het land ook economisch gegroet en is misschien jou koffie gemaakt in Uganda. Daarnaast heeft Uganda toegang tot het Victoriameer, een van de grootste meren in heel Afrika. Ook moet je het eten proberen dat Uganda te bieden heeft. Alle Afrikaanse landen hebben wel iets unieks te bieden, en dit is niet hetzelfde als in Europa.

5. Egypte

Egypte, een van de populairste bestemmingen. Egypte heeft heel veel aan te bieden. Dit komt omdat Egypte een hele lange geschiedenis heeft. Van de Farao's tot aan de Islamitische invloed tot aan vandaag. Het heeft veel achtergelaten, zoals de grote sfinx en de Pyramides. Dit zijn vaak ook een bekende en populaire vakantiebestemming.  Daarnaast hebben sommige ruïnes of historische bestemming Romeinse invloed. Dit komt omdat Egypte vroeger heel erg belangrijk was, de reden hiervoor is omdat Egypte rijk was aan graan en de boerderijen waarvoor de Romeinen het heel hard nodig hadden. Naast dat de Romeinen het land overgenomen hadden is het. Geen zin in historische stambeelden? Dan kan je ook de vele stede bezoeken die Egypte te bieden heeft en ook heeft Egypte veel prachtige moskeeën die je kan bezoeken. Ook heeft Egypte lekker eten net als alle andere landen, een van de beste toetjes is gemaakt met kaas en is best wel zoet. Het is heel lekker en het proberen waard.

6. Tot slot

Veel prachtige landen om te beleven, van noord tot zuid Afrika. Ook veel mogelijkheden om te doen, of je nou een rustige of een avontuurlijk avontuur wilt. Toch zou ik aanraden om het avontuurlijk te houden, omdat deze Afrikaanse landen heel erg uniek zijn en er veel te zien is dat je misschien wel nooit meer kan herbeleven. Daarnaast zijn de dieren in Afrika niet te zien in bijvoorbeeld Europa behalve in de dierentuinen, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als de dieren van dichtbij zien. Ook is de kosten ook niet heel erg duur, dat is ook een van de grote voordelen van deze Afrikaanse landen. Het is een top continent als jij een top vakantie wilt.