Het eten van McDonalds in de wereld

Tegenwoordig is fastfood en lekker eten belangrijk en proberen wij allerlei. Ook leven wij tegenwoordig in een tijd waarin wij het eten  kunnen waarderen waarvoor u normaal dagen moet reizen om maar naar het land toe te gaan, hierdoor zijn er vele restaurants geopend. Van luxe restaurants tot aan de fastfood restaurants. Dit zijn restaurants waarbij u lekker kunt eten dat niet te lang duurt om op te wachten. Hierop kunt u denken aan hamburgers, friet en andere lekkernijen. Een van deze bekende restaurants is de McDonald's. Een bedrijf dat als een klein restaurant begonnen is in Amerika waarbij zij nu overal in de wereld te vinden zijn. De McDonald's biedt vele gerechten aan die zij speciaal gemaakt hebben en die snel klaar staan om te eten. Natuurlijk kan het daardoor erg interessant zijn om meer over dit bedrijf te leren en hoe zij nou zo groot zijn geworden. Wilt u meer weten over de McDonald's en hoe het bedrijf begonnen is, dan zit u op de juiste tekst. In deze tekst zult u van alles leren over het bedrijf McDonald's en hoe het bedrijf begonnen is.

Geschiedenis van McDonalds

McDonalds is eigenlijk een achternaam van een familie. Richard en Maurice McDonald dachten dat dit een perfecte naam zou zijn voor hun nieuwe bedrijf en hebben het eerste restaurant geopend op 1398 North E Street in de West 14th Street op 15 Mei, 1940. De gebroeders McDonald zouden snelle service aanbieden voor het bereiden van het voedsel en zou een van de eerste moderne restaurants zijn in Amerika. Met het principe van dit businessmodel wouden ze het bedrijf uitbreiden en het idee uitbreiden naar het fastfoodrestaurant dat wij vandaag kennen. De eerste mascotte was daardoor ook ''Speedee'' genoemd en werd ook het logo van McDonalds. Deze mascotte had een witte chef's hoed dat op een hamburger stond. Maar in 1962 werd het logo veranderd naar naar de bekende Gouden Bogen logo die wij vandaag kennen. Uiteindelijk werd de mascotte helemaal vervangen naar Ronald McDonald, de bekende clown van McDonald die wij vandaag ook kennen. Dit werd gedaan om aandacht te trekken aan kinderen van America waarop zij aandacht wouden. Dit komt omdat het eten dat gemaakt wordt lekker is en dat vaak kinderen graag dit soort eten willen eten. Hierdoor zouden ouders ook kunnen genieten van het eten die McDonalds aanbiedt.

De verkoop van de naam McDonald's

Voor de veranderingen van de logo's en het claimen van de namen zouden ook moeite gekost hebben. Dit werd gedaan in 4 Mei 1961. Toch werd er besloten door de gebroeders McDonalds om samen te werken met een businessman genaamd Ray Kroc op 15 April 1955. Hierdoor werd Ray Kroc eigenaar van de 9ste geopende restaurant van McDonalds. Toch werd Ray Kroc gezien als een agressieve zakenman en heeft geprobeerd de gebroeders McDonalds uit het bedrijf te halen. Hierdoor is er veel competitie ontstaan tussen de broeders en Ray Kroc. Dit heeft Kroc genoteerd in zijn autobiographie. Uiteindelijk heeft Ray Kroc het deel omgekocht van de gebroeders McDonald en begon het bedrijf heel groot te laten groeien door McDonald's wereldwijd te maken. De kosten om het deel van de gebroeders om te kopen kosten 2,7 miljoen dollar. Dit was vroeger een heel groot bedrag en schokte de zakelijke wereld. Dit betekend dat McDonalds niet meer in Amerika zat maar beschikbaar is over de hele wereld. Ook werd de eerste echte McDonald's restaurant verwoest en het land weg verkocht aan de Juan Pollo ketting. Uiteindelijk werd dit stuk land gebruikt voor het hoofdkwartier van het bedrijf en daarnaast werd er ook een museum voor Route 66 en voor McDonalds. Dit werd gedaan om nog een herdenking te maken van het eerste McDonalds restaurant die daar vroeger stond. Door de snelle groei van het bedrijf is het bedrijf zelfs een symbool geworden van Globalisatie en het verspreiden van de Amerikaanse manier van leven wat voor Amerika belangrijk is. Terwijl het voor deze generatie een norm is om naar McDonald's te gaan heeft het ook veel controversies met zich mee genomen.

Controversies over McDonald's

Een van de meest besproken onderwerpen is het krijgen van obesitas en over de principes van het bedrijf in het algemeen. Het is namelijk zo dat door er veel gegeten wordt in McDonalds dat het mogelijk kan zijn dat mensen door het eten snel ongezond worden en ook er door de wereld heen sneller obesitas gekregen kan worden. Dit is een wereldwijd probleem omdat natuurlijk deze restaurant overal in de wereld zitten. McDonalds verkoopt allerlei producten, van hamburgers tot aan verschillende soorten kipproducten en zelfs salades. Hierdoor heeft McDonald's de mogelijkheid om vlees en vegetarisch te eten. Ook zijn er door de wereld heen speciale gerechten die ieder land aanbiedt. Dit wordt gedaan ieder restaurant uniek te houden. Daarnaast worden er ook toetjes aangeboden zoals ijsjes of milkshakes en zelfs koekjes. Deze producten worden in het restaurant zelf gegeten maar het kan ook besteld worden binnen in uw auto, dit wordt een drive in genoemd. Drive In's is een klein stuk weg naast het restaurant waar u met een microfoon een bestelling kan plaatsen, uw bestelling kunt u aan het einde van de weg ophalen die aangegeven wordt door een medewerker die het doorgeeft via een raampje. Hierdoor kunt u meteen doorrijden naar uw bestemming terwijl u eten heeft, of simpelweg op de parkeerplaats parkeert en daar binnen uw auto eet. Daarnaast probeert het bedrijf tegenwoordig meer gezondere opties aan te bieden en worden er bepaalde ingrediënten uit sommige gerechten gehaald. Sommige producten kunnen namelijk ongezonde ingrediënten bevatten die niet goed zijn voor het lichaam en of kunnen. Daarnaast zijn er ook meer gezondere producten bijgekomen zoals salades en ontbijt menus.

McDonald's tegenwoordig

Door de welvaart dat McDonald's voort heeft gezet is het bedrijf van een simpel restaurantje opgegroeid naar een globaal bedrijf waarbij er restaurants overal in de wereld zitten met de naam van McDonalds en is het bedrijf in totaal 23 biljoen dollar waard met 200 duizend werknemers en 40 duizend restaurants. Uiteindelijk heeft het bedrijf een grote naam voor zichzelf gemaakt en is het overal in de wereld bekend.