Mooie bestemmingen in Europa

Europa is waar zo veel gebeurd is en zo veel veranderd is door de eeuwen heen. Hierdoor zijn er zo veel landen in Europe met ieder zijn unieke cultuur en taal. Zo veel keuzes om te kiezen maar zo weinig tijd, waar ga je nou als eerste naar toe? In deze tekst ga ik u mijn aanbevelingen geven om naar welke Europese landen te bezoeken.

1. Alles over Griekenland

Een van de oudste landen ter wereld met een aantrekkelijke geschiedenis, dat is Griekenland. Griekenland is een van de meest toeristische landen in Europa. Het land heeft een unieke architectuur met een warm en soms wel heel erg warm klimaat. Naast dat het een warm land is heeft Griekenland ook wel heel erg lekker eten zoals de Griekse Gyros. Griekenland is echt een land om naar toe te gaan, het staat ook bekend om de toeristische plekken zoals het Parthenon. Dit is een soort van tempel dat de Grieken gebruikten in het Oude Griekenland om verschillende Goden te aanbidden zoals de Oppergod Zeus.

2. Alles over Italië

Net als Griekenland is Italië ook een redelijk warm land met daarnaast ook een mooie geschiedenis en van alles en nog wat te doen. De Italianen staan bijvoorbeeld bekend om de lekkere maaltijden die zij maken, zoals spaghetti of de pizza. Als jij een goede pizza wilt eten moet je dat zeker doen in Italië, het land waar de pizza is uitgevonden. Daarnaast heeft het land ook mooie natuurgebieden om naar toe te gaan en ook daarbij mooie toeristische plekken. U heeft vast wel van het Colosseum gehoord, Het Colosseum is een arena die de Romeinen vroeger hebben opgebouwd voor entertainment zoals gladiator gevechten. Voor de rest zijn de mensen in Italië altijd vriendelijk en is het altijd een pret in Italië.

3. Alles over Spanje

Spanje, een land dat rijk is aan passie en cultuur. Spanje is een land dat ook heel erg warm is. Sommige mensen in Spanje houden zelfs slaapjes tussen in de dag door omdat het dan zo warm is daar. Ook in Spanje hebben zij een rijke eetcultuur en staan ze bekend om de stiergevechten. Hier probeerde een persoon met een rode doek de stier te laten proberen hem te beuken wat amper lukt. Dit is een oude Spaanse traditie die jaarlijks gehouden wordt. Voor de rest heeft Spanje mooie milieu gebieden om te kamperen of om gewoon om te bekijken. In Spanje kan je soms ook Nederlandse cafés en bars tegenkomen. Dit komt omdat Spanje best wel een populaire bestemming is voor Nederlanders en omdat er een geschiedenis is tussen Nederland en Spanje dat vanaf vandaag een goede vriendschap heeft gemaakt.

4. Alles over Portugal

Net als Spanje, is Portugal ook een mooi een lekker warm land. Ook Portugal heeft mooie natuurgebieden om te bezoeken. Ook heeft Portugal een mooie architectuur zoals prachtige rooms katholieke kerken en zijn de mensen die in Portugal wonen vriendelijk en aardig. Je zou denken dat Portugal en Spanje bijna hetzelfde zijn maar dat is niet zo. Portugal heeft zijn eigen taal die de Spanjaarden vaak niet begrijpen. Een mooi land als jij lekker weer wilt en lekker naar buiten wilt gaan om de natuur daar te bezoeken.

5. Alles over Engeland

Engeland wordt vaak vergeleken met Nederland omdat beide landen vaak hetzelfde klimaat heeft. Engeland is een prachtig land met zijn mooie steden. Londen is daarvan het bekendst, groot, veel te zien en het houdt nooit op. Er zijn in de steden veel te zien en veel te doen. van iets kleins zoals het ontdekken van de metro's en het openbaarvervoer tot aan het bezoek van de koninklijke paleizen van de Engelse kroonfamilie. De Engelse mensen ontvangen altijd wel toeristen, daarom zijn de Engelse cafés en bars gezellig als jij een toerist bent. Bent u niet van de steden? Geen probleem, je kan ook meer naar het noorden van het land gaan om de open natuur gebieden te bezoeken of de Highland bergen in Scotland. Dit deel van het land is ook heel erg leuk om te bezoeken, het is daar namelijk iets anders dan in het Zuiden waar de Engelse zitten. In het noorden heb je de Schotse mensen met een hele andere cultuur, maar dat is niet alles. Engeland heeft nog een stukje van Ierland. Ook daar is het heel erg anders. Andere mensen met een andere cultuur met ook weer veel groen en gras. U kunt zelfs nog naar de Muur van Hadrianus gaan. Dit is een muur dat vroeger door de Romeinen zijn gebouwd om de verschillende stammen tegen te houden omdat de Romeinen nooit de kans en de tijd hadden om het te ontdekken. Er is dus veel te doen overal in het land, een echte aanrader.

6. Alles over Polen

Polen is een land met een niet zo fijne geschiedenis maar dat betekend niet dat Polen zo is gebleven. Sterker nog, Polen is ook best een gewenste besteming. Polen heeft veel natuur, al helemaal veel bossen. Daarnaast is Polen een van de landen met de meeste kerken. Daarbij is het een bekende bestemming om de steden daar te bezoeken. Dit komt omdat het architectuur in Polen uniek is vergeleken wat wij gewend zijn. Voor de rest zijn er ook veel dingen overgebleven van de tijd van de Sovjet Unie. De Sovjet Unie heeft heeft veel dingen achter gelaten in Polen zoals de gebouwen en stambeelden en nog veel meer dat zij daar hebben gebouwd. Tegenwoordig worden deze dingen of gebruikt, of bewaart als herinnering en om voor toeristen te bekijken. Daarnaast heeft Polen ook een rijke geschiedenis aan veroveringen en hun koningen, Dit is ook vaak te bekijken door middel van de kastelen die zij destijds hadden gebouwd. De Polen zijn hiermee heel erg trots op en op hun land. Daarnaast heeft Polen ook een rijke cultuur aan eten en mensen. De Polen zijn altijd behulpzaam en respectvol naar andere toe en zijn zij altijd bereid iedereen op bezoek te hebben.

Dit zijn mijn aanraders aan u om voor in Europa een bezoekje te nemen, er zijn nog veel meer opties maar dit zijn mijn aangeraden eerste keuzes. Hopelijk kunt u hiermee een goede vakantiereis beleven.